Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM), Marmara Bölgesi için çok kuvvetli yağış uyarısı gelirken, birçok bölge için de sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Metrekareye düşen yağış miktarının 70 kilograma ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Ege ve Akdeniz'e sağanak, dolu ve rüzgâr uyarısı

Kıyı ve Güney Ege'de, yarın Batı Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Bu bölgelerdeki sağanağın ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Birçok bölgede kuvvetli fırtına bekleniyor

Meteoroloji'nin açıklamasında, birçok bölgede fırtına beklendiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

Bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de beklenen rüzgârların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.