İYİ Parti'de bugün gerçekleştirilen olağanüstü kurultayla yeni genel başkanı seçildi.

Ankara'da ATO Congresium'daki kurultayda genel başkanlığa İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday oldu.

Kurultayda genel başkan adaylarından hiçbiri ilk tur oylamada gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamadı.

İlk tur oylamasında Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 378, Tolga Akalın 319, Günay Kodaz ise 2 oy aldı.

Tolga Akalın: 'Delegemizin ferasetine inanıyorum'

İlk tur oylamasında 319 oy alan aday Tolga Akalın, seçimin ikinci tura kalmasının ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

27 günde 'öldü' denilen bir hareketi hep birlikte dirilttikleri söyleyen Akalın, siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirterek, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki, delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum" dedi.

İkinci tur oylamasına geçildi

İYİ Parti kurultayında, genel başkan adaylarından hiçbiri ikinci tur oylamasında da gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamadı.

İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken, Koray Aydın ise 565 oyda kaldı.

Dervişoğlu 611 oyla genel başkan seçildi

Seçimin üçüncü tura kalmasının ardından bir diğer aday Günay Kodaz, yarıştan Koray Aydın lehine çekildiğini açıkladı.

Seçimin üçüncü turundaki oylama sonucuna göre, 1159 geçerli oyun 611'ini alan Dervişoğlu genel başkan olarak seçilirken, Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.

'Ben bir yarış kazanmadım'

Üçüncü tur oylamasının ardından, rakibi Koray Aydın'la birlikte kürsüye çıkan Müsavit Dervişoğlu, ilk yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken, 'Cenabı Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin' diye dua ettim. Ülkem için dua ettim. Milletim için dua ettim. Partim için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım.

'Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz'

Diğer turdaki rakibi Tolga Akalın ve Koray Aydın'la el ele poz veren ve "Kimseyle yarışmadık biz" diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah hepinizden gani gani razı olsun. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl siyasi bir hareket olduğunun, nasıl siyasi bir ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir.

Konuşurken de ifade ettim; sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir.

Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız.

İktidar yolculuğunu yine ağabeyim Koray Aydın'la, kardeşim Tolga Akalın'la ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam ettireceğiz.

Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum.

Ne mutlu Türk'üm diyene. Allah hepinizden razı olsun.

Erdoğan telefon açtı, Akşener sosyal medyadan tebrik etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

Meral Akşener de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "5. Olağanüstü Kurultayı'mızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.