Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesinin 100'üncü yılı kutlama programında konuştu.

Emeklilerin ardından bir çağrı da atanamayan öğretmenlere yapan Özel, şunları söyledi:

Daha önce rahmetli Bülent Ecevit'in hayata geçirdiği, ilk imzasının sahibi olduğu, kanun tasarısının sahibi olduğu, TBMM'nin kanunlaştırdığı, Sayın Ahmet Necdet Sezer'in onaylayarak artık kamudaki işe alımların tamamen liyakat esasına göre olmasının teminatı olan KPSS sistemi yerine oraya mülakat dayatanların, partizanlık dayatanların, liyakate değil sadakate önem verenlerin, sübjektif kriterlerle devlete memur, öğretmen seçenlerin ülkeyi getirdiği nokta ortada.

'Bir yandan atanmayan öğretmenler, bir yandan müfredatın yarattığı endişe'

Bugünlerde bir yandan mülakatın kaldırılmasına verilen sözün terk edildiğini, uygulanmayacağını, bir yandan hiçbir kusurları olmadığı halde atanamayan öğretmenler diye adlandırılan atanmayan öğretmenlerin beklediklerinin 4'te 1'i oranında atama ilan edilmiş olmasının, bir yandan '10 yıldır çalışıyoruz deyip 7 günde görüş bildirin' dedikleri müfredatın yarattığı endişeler ortada.

19 Mayıs'tan 1 gün önce Saraçhne Meydanı'na davet

CHP olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'ndan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri, tüm mülakat mağdurlarını, müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri, çağdaş Cumhuriyet için çağdaş eğitim talep edenleri İstanbul'da saat 13.00'te Saraçhane Meydanı’na bekliyoruz.

Onların sesini duyuracağız. Onları dinleyeceğiz. Onların sesine ses olacağız. Bir büyük mücadelenin ateşini hep birlikte yakacağız.

Yaşasın Cumhuriyet'i var eden değerler. Yaşasın Cumhuriyet'in değerini savunanlar. Yaşasın kalemini satmayan özgür gazeteciler.

26 Mayıs'ta da Büyük Emekli Mitingi çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, grup toplantısında da emeklilere çağrıda bulunmuştu.

Özel, "CHP olarak, bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara'daki Büyük Emekli Mitingi'ne davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.