Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Pernod Ricard Türkiye grubunun zamlarını Twitter hesabında paylaştı.

Buna göre yeni zamlar, 16 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak.

Aybaş, haberi, sosyal medya hesabında, "İÇKİYE ZAM İlk zamlı liste geldi herkese bol şans listeler gelmeye devam edecek" şeklinde duyurdu.

Yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yeni zam bekleniyordu

2022 başında yüzde 40'ın üzerinde zam gelen içkilere yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yeni bir zam daha gelmesi bekleniyordu. Zammın, ramazan bayramının sonrasında raf fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyordu.

"Zam değil, yeme içme kültürüne yapılan yasaksız müdahale"

Mey Diego firmasının attığı mesajı paylaşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, şu paylaşımda bulunmuştu:

ZAM!!! Mey Diego firmasının attığı mesaj

15 Mayıs 2022 tarihinde tüm ürünlerde zam geçişi olacaktır. Zam oranı rakı, votka ve viskilerde % 15 ile % 20, şaraplarda ise % 35 ile % 40 oranında geçmesi beklenmektedir.

Bunlar zam değil, yeme içme kültürüne yapılan yasaksız müdahale.

'Maliyet zammı' olduğu söyleniyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanı Erol Dündar ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "5 ya da 6 Mayıs'ta ortalama yüzde 15 zamlı liste yayımlayacaklar. Pazarda en büyük paya sahip firma bu oranları açıklayacak. Ardından diğer markaların da zam açıklamaları gelecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu zamların "maliyet zammı" olduğu belirtilirken, Haziran-Temmuz aylarında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksi yönde bir kararı yayımlanmaz ise içkilere bir de ÖTV zammının gelmesi sözkonusu olacak.

İşte yeni fiyat tablosu