Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, birkaç gün önce YENİ Parti'ye katıldığını duyurdu.
Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özer, gazeteci Barış Terkoğlu'nun sorusu üzerine parti değişikliğini ilk kez açıkladı.
Özer, geçiş sürecine ilişkin şunları söyledi:
"İstanbul'la ilgili bir karar alınmıştı. Geçme kararının rölantiye alındığı bir dönem yaşıyorduk. Fakat sonrasında herkesin kendi önünü görmesi anlamında, meclis üyelerimizle de toplantı yapacağız ve kararlarını verecekler. Bir netleşmeye gidilmesinin doğru olacağı kararına varıldığı için biz de bunu uygulamış olduk."
'Kent uzlaşısı' soruşturmasında tutuklanmış, daha sonra tahliye olmuştu
2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak seçilen Özer, "kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Özer, daha sonra tahliye edilmiş, ancak görevine iade edilmemişti.




