Edinilen bilgiye göre, İnkılap Küçüksu Caddesi'nde bulunan Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde, adli hükümlülerin kaldığı koğuşta, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Ümraniye, Kartal ve Pendik itfaiye ekipleri ile polis ve sağlık ekipleri gönderildi.

Dumandan etkilenen 1 infaz koruma memuru ile 13 hükümlü, ambülanslarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Mahkûm yakınları yetkililerden bilgi alabilmek için cezaevi önüne geldi

Hastaneye kaldırılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, E Tipi cezaevindeki hükümlülerin T Tipi cezaevine nakledildiği bildirildi.

Cezaevi önüne gelen bazı mahkûm yakınları, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

Çevik Kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde güvenlik önlemi alırken, savcılığın yangınla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Bakan Bozdağ: "20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır"

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olaya ilişkin sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

Bozdağ, şunları ifade etti:

İstanbul Ümraniye E tipi Cezaevi'nde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen bir infaz koruma başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır. Hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır.

Savcılık soruşturma başlattı

Öte yandan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevindeki yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 17.20 sıralarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada, yangından etkilenen 20 adli hükümlünün sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındığı, diğer hükümlülerin de olası tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarıldığı kaydedildi.