Sibel Hanım, siz uzun yıllardır yoksullar, yaşlılar ve engellilerle dayanışma faaliyetlerinden deprem konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmalarına kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde yer almış birisiniz. Ve şimdi de yerel seçimde Güzeltepe Muhtarlığı'na adaylığınızı koydunuz? Önce sizi tanımayanlar için kısaca kendinizden bahsedip sonra neden aday olduğunuzu anlatabilir misiniz?

1977 yılında Tokat'ta doğdum. Lise mezunuyum ama halen dışarıdan üniversite eğitimine devam ediyorum. İbrahim Aksoy ile evliyim, iki çocuk annesiyim.

2004 yılından beri Güzeltepe Mahallesi'nde yaşamaktayım. 17 yıldır Selahattin Korkmaz İş ve Eğitim Uygulama Okulu'nda Genel Sekreter ve Okul Aile Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim.

Uzun zamandır sivil toplum kuruluşlarında, Kağıthane ve Eyüpsultan bölgesindeki çeşitli derneklerde üstlenmiş olduğum sosyal projeleri kendi mahallemizde de hayata geçirmek için muhtarlığa aday oldum.

Güzeltepe Muhtarlığı'na adaylığınızı koymaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz? Bu konuda çevrenizin mi etkisi oldu, yoksa uzun zamandır planladığınız bir şey miydi?

Kasım ayında bir gün Hafize Hanım ile sosyal sorumluluk projeleri hakkında konuşurken, "Neden bütün bu çalışmaları kendi mahallemiz için de yapmıyoruz?" dedik. Ve o an, önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlığa aday olma kararı verdik. İlk olarak mahalle muhtarımız Sayın Ulaş Fidan'la görüştük. Sonrasında da sivil toplum kuruluşları ile çevremizdeki kanaat önderleri ve mahallemizin önde gelen isimleriyle görüşerek onların fikirlerini aldık.

Sayısız sosyal sorumluluk projesinde aktif olarak görev aldığınız için binlerce insanın doğrudan yaşamına dokundunuz. Zaten tanıtım broşürünüzde de "dayanışma" vurgusunu öne çıkarıyorsunuz. "Dayanışma" denilince ne anlamalıyız?

Dayanışma, birlik ve beraberliktir. Kadınların yüreklerine dokunarak ihtiyaçlarını gidermektir.

Özel çocukların eğitim ihtiyaçlarına katkıda bulunmaktır. Yaşlılarımıza yardımcı olmaktır.

Sokakta yaşayan patili dostlarımızın başlarını okşamak, karınlarını doyurmaktır. Hastalarımızın yaralarını sarmaktır.

Dayanışma birlik olmaktır, her konuda insanların birbirine destek olmasıdır.

Muhtarlığı kazanmanız halinde Güzeltepe için yapmayı tasarladığınız projeleriniz nelerdir?

Güzeltepe mahalle halkının katılımıyla demokratik, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.

Mahallemizde bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız.

Depreme yönelik Mahalle Afet Gönüllüleri Platformu oluşturacağız.

Çocuk şenlikleri düzenleyeceğiz.

Kadınların üretimine destek olmak için kermesler kuracağız.

Resmi bayramlarda etkinlikler düzenleyeceğiz.

Mahallemize kapalı pazar uygulamasını getirmek için gerekli başvurular yapacağız.

Sokak hayvanları için barınma, kısırlaştırma, mama ve sahiplendirme programları üzerinde çalışacağız.

Yaşlılar ve özel çocuklarımız için sosyal alanlar yaratacağız.

"Demokratik, katılımcı, halkçı ve kamucu bir muhtarlık olacağız" iddiasıyla yola çıktınız. Bunu biraz daha açabilir misiniz?

Mahallemizde yaşayan insanlarımızın da katılımıyla ortak kararlar alan, bu kararları faaliyete geçiren, ortak anlayışa hizmet eden, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışını kural haline getireceğiz. Din, dil, mezhep ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet edeceğiz.

Biraz da adaylık sürecinizden bahsedebilir misiniz? Adaylık çalışması yürütürken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Halkın ilgisinden memnun musunuz?

Adaylık sürecimiz yoğun ve güzel geçti. Halkın ilgisinden, samimiyetinden ve kapısını her çaldığımız kişinin bizi sıcak bir şekilde karşılamasından çok mutluyum. Güzeltepe halkına içtenliği ve sevecenliği için teşekkür eder, minnetlerimi sunarım.