Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilen görüşmede, Filistin-İsrail çatışmasının keskin bir şekilde tırmanmasının sonucu olarak ortaya çıkan kriz durumu ele alındı

Filistin, Mısır, İran ve Suriye ile görüşmelerini aktardı

Ölen İsraillilerin ailelerine ve yakınlarına içten taziyelerini ileten Putin, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere sivil halkı mağdur eden her türlü eylemin güçlü bir şekilde reddedildiğini ve kınandığını vurguladı.

Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki durumu normalleştirmeye, şiddetin daha fazla tırmanmasını ve insani bir felaketi önlemeye yönelik attığı adımlar hakkında Netanyahu'ya bilgi veren Putin, özellikle Filistin, Mısır, İran ve Suriye liderleriyle bugünkü telefon temaslarının önemli noktalarını aktardı.

Diplomatik yollarla barışçıl çözüm önerisi

Görüşmede, Rusya'nın, Filistin-İsrail çatışmasını sona erdirme, siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl bir çözüm amaçlı çalışmalar yürütmeye devam etme konusunda hazır olduğu teyit edildi.

İsrail tarafında ise görüşmenin gerçekleştiğine dair bir cümlelik açıklama yapıldı ancak içeriğine dair bilgi verilmedi.