Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Anglikan Kilisesi'nin yönettiği hastaneye saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 500 kişi hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

Filistin'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Saldırıyı 'soykırım' ve 'insani felaket' olarak niteleyen Filistin, üç günlük ulusal yas ilan etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile Ürdün'de yapmayı planladığı görüşmeyi iptal ettiği, Ramallah'a döndüğü belirtildi.

El Cezire muhabiri: 'Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz'

El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh olay yerinden verdiği bilgide, "Tanık olduklarımız korkunç, dehşet verici. Çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların parçalanmış bedenlerini gördük. Bombalama hastanenin çevresinde değil, merkezinde gerçekleşti. Gördüklerimizin dehşetinden konuşamıyoruz. Çuvallara konulmuş et yığınları gördük" dedi.

İsrail suçu İslami Cihat Örgütü'ne attı

İsrail ordusu, hastanenin Filistin İslami Cihat Örgütü tarafından başarısız bir roket fırlatması sonucu vurulduğunu ileri sürdü.

Aynı iddia, daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından da dile getirildi.

Filistinlilerin sığındığı okul da vuruldu

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA'ya bağlı bir okulun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Gazze'de sivillerin giderek daha kısıtlı bir alana sıkıştığını belirtti ve gidecek neredeyse hiçbir yerleri olmadığını söyledi.

Sivillerin temel ihtiyaç maddelerinin tükendiği konusunda uyaran Msuya, yardıma erişim için ateşkes çağrısında bulundu.