İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Kongresi seçimlerinde hile yapıldığı ve seçim kanununa muhalefet edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
Başsavcılıktan açıklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Kongresi seçimlerine yönelik usulsüzlük iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca, son dönem CHP İstanbul İl Kongresi seçimlerinde seçime hile karıştırıldığı ve seçim kanununa muhalefet edildiğine ilişkin iddialarla ilgili olarak soruşturma işlemlerine başlanmıştır.
Özgür Çelik, 32 oy farkıyla kazanmıştı
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen CHP İstanbul İl Kongresi'nde CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat il başkanlığı için yarışmıştı.
Kongrede kullanılan oyların 342'sini alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat'a 32 oy fark atarak CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilmişti.
Aynı kongrede, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nun asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlenmişti.