Türk Hava Yolları'nda (THY) bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti.

Alınan karar kapsamında İlker Aycı'nın istifasının ardından boşalan yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna Prof. Dr. Ahmet Bolat getirildi.

2 Mayıs 2018'den bu yana Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'nde (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüten Bolat, THY'de Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Prof. Dr. Ahmet Bolat: "Yeni başarı hikâyelerini inşallah hep birlikte yazacağız"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Öncelikle bana bu görevi tevdi eden kurul üyelerine teşekkür ederim. Layık görüldüğüm görev ve sorumluluğun ne derece önemli olduğunun farkındayım. Ülkemizin gökyüzündeki gururu olan ve uzun yıllardır görev yapma şansı bulduğum şirketimizin küresel başarı yolculuğunda çok daha iyi yerlere ulaşması için tüm arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. 84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan Türk Hava Yolları'nın yeni başarı hikâyelerini inşallah hep birlikte yazacağız. Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılan M. İlker Aycı ile yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Muzaffer Akpınar ile Mithat Görkem Aksoy'a şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına yapmış oldukları değerli hizmetler için kamuoyu önünde bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum.