Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım 2023 tarihinde Atatürk fotoğrafı takmayan bir teğmene tepki gösterdikleri gerekçesiyle ihraç edilen subaylarla ilgili yargı süreci devam ediyor.

Bu kapsamda ihraç edilen isimlerden biri olan Teğmen Taner Macit'in açtığı davada, mahkeme göreve dönüş yolunu açan bir karar verdi.

Daha önce aynı süreçte ihraç edilen Özgür Sığırcı ve Deniz Demirtaş da benzer şekilde mahkeme kararıyla görevlerine iade edilmişti.

İhraç edildi, iş bulamadı

İhraç kararının tebliğ edilmesinin ardından memleketi Gaziantep'e giden Taner Macit, sivil hayatta iş bulma konusunda zorluklar yaşadı. Birçok işyerinden, dosyanın siyasi nitelik taşımasından çekinilmesi nedeniyle olumsuz yanıt alan Macit, çareyi kendi işini kurmakta buldu.

Evinin alt katında bir bakkal dükkânı açan genç teğmen, bir süredir babası İsmail Macit'le birlikte esnaflık yaparak geçimini sağlıyordu.

Görevine geri dönecek

Sözcü'nün haberine göre, mahkemenin verdiği son karar, Taner Macit'in Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki görevine geri dönmesini hükme bağladı.

Bu kararla birlikte, ihraç sonrası sivil hayatta bakkallık yapmak zorunda kalan Macit, yeniden üniformasını giymeye hazırlanıyor.