Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’da ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısı'nda konuştu.

Seçimde ortaya konulacak tercihlerin sadece şehirlerin değil, ülkenin de geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Milli görüşçüler olarak coğrafyamızda akan kan ve dökülen gözyaşını dindirmek, bizim boynumuzun borcudur" dedi.

'Atacağımız her bir oyla sadece yerel yönetimleri değil, Türkiye'nin istikametini de belirleyeceğiz'

"Önce ahlak ve maneviyat" diyerek yola çıktıklarını aktaran Karamollaoğlu, hem çözüm üreten hem de bunları tatbik eden bir anlayışla hareket edeceklerinin altını çizdi.

Karamollaoğlu, "Türkiye'miz ayağa kalktığı takdirde zalimlerden mutlaka hesap sorulacak, mazlumların yüzü gülecektir" diye konuştu.

"Elbette her seçim önemlidir ve bu anlamda tarihi bir seçim de 31 Mart'ta yapılacaktır" diyen Karamollaoğlu, "Çünkü bu seçimde biz sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, atacağımız her bir oyla sadece yerel yönetimleri değil, Türkiye'nin yolunu, istikametini belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, İsrail'in, dünyanın gözleri önünde soykırım uyguladığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin ayağa kalkması demek, aslında İslam âleminin ayağa kalkması, dünyada huzurun tesisi yönünde en ciddi adımın atılması demektir" açıklamasında bulundu.

Büyükşehir başkan adayları da belli oldu

Karamollaoğlu'nun konuşmasının ardından Saadet Partisi'nin 339 seçim bölgesindeki adayları açıklandı.

Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Cafer Güneş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Birol Aydın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Mahmut Arıkan, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde Fatih Salih Mehmet Kocabıyık aday gösterildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde Faik Çalık, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Fesih Bingöl, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde Ömer Abdullah Ayhan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde ise Recep Yakuphan başkan adayları olarak belirlendi..

Sivas'ta Zeki Kılıç, Sinop'ta Barbaros Baltacı, Rize'de ise Muhammet Yıldız belediye başkan adayı oldu.