Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğu TELE 1'in Demokrasi Arenası'na 5 hafta program durdurma ve yüzde 5 para cezası, FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli'nin açıklamaları nedeniyle de FOX TV'ye de yüzde 3 para cezası verildi.

TELE 1'e 5 hafta program durdurma ve % 5 para cezası

Cezaları sosyal medya hesabında duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp, şu ifadeleri kullandı:

RTÜK tarafından, "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği; nefret duyguları oluşturduğu" iddiasıyla Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası'na 5 hafta program durdurma ve % 5 para cezası verildi. Ceza, yorumları nedeniyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğu program için...

RTÜK Başkanının açıklamaları ile Kabaş'ın gözaltına alınmasına gösterilen tepkilere sahne olan ikinci yayın nedeniyle de yayıncı kuruluş TELE 1'e ek olarak % 3 para cezası daha verildi.

FOX TV'ye Selçuk Tepeli'nin yorumları nedeniyle % 3 para cezası

RTÜK Başkanı Şahin'in basın etiğine uymamakla itham ettiği Selçuk Tepeli'nin yorumları gerekçe gösterilerek Fox için de % 3 para cezasına hükmedildi.

Sezen Aksu'nun yorumladığı Kemal Burkay'ın dizelerine atfen son sözüm: Hiç merak etmeyin! İklim değişecek, Akdeniz olacak. Gülümseyin!