Reuters'ın aktardığına göre, Mısır'ın kontrolünde olan Refah Sınır Kapısı, İsrail ordusunun bombardımana tuttuğu Gazze'deki yaralıların tedavisi için 1 Kasım'da açılacak.

Uluslararası haber ajansı, haberin hem Mısır, hem de Filistinli yetkililer tarafından doğrulandığını duyurdu.

Filistinli yetkililerden yapılan açıklamaya göre, 81 ağır yaralının tedavi için yarın sınır kapısından Mısır'a geçeceği, geçiş hakkında İsrail'in de bilgilendirildiği ifade edildi.

İnsani yardımlar Refah Sınır Kapısı'ndan geçiyor

Çeşitli ülkelerden Gazze'ye ulaştırılmak amacıyla Mısır'ın Ariş Havalimanı'na gelen insani yardımları taşıyan kamyonlar önce Refah Sınır Kapısı'nda denetleniyor, daha sonra Mısır-İsrail arasındaki El-Uce (Nitzana) Sınır Kapısı’nda İsrail tarafından da kontrol ediliyor.

Yardımlar daha sonra Gazze Şeridi'ne girişi için tekrar Refah Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Mısır, Türkiye dahil çeşitli ülkelerden Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımların, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını organize ediyor.

Gazze'de 21 bin 643 yaralı bulunuyor

İsrail ordusu, 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırırken, Gazze'de binlerce yaralı bulunuyor.

Hastanelerin kapasitesinin çok çok üstünde çalıştığı belirtilirken, sağlık merkezleri İsrail tarafından 'Hamas kullanıyor' iddiasıyla bombalanıyor.

En son yapılan bilgilendirmeye göre, Gazze'de 3542'si çocuk, 2187'si kadın olmak üzere 8525 Filistinli öldürüldü, 21 bin 643 kişi yaralandı.