İsrail'in 25 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 219 artarak 8525'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 18 katliam gerçekleştirdiğini ve 219 kişinin daha yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bakanlıktan yeni açıklama: 'Cibaliye mülteci kampı vuruldu, 100 sivil öldü'

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Cibaliye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti.

Kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden bir mahallenin ise tamamen yerle bir olduğu belirtildi.

Ölü ve çok sayıda yaralının, kısa süre önce İsrail'in çevresini bombaladığı Endonezya Hastanesi'ne nakledildiği öğrenildi.

İsrail ordusu saldırıyı doğruladı: 'Bölgede üst düzey Hamas komutanı vardı'

İsrail ordusu CNN'e yaptığı açıklamada mülteci kampını vurduklarını doğruladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Richard Hecht, "O bölgede çok üst düzey bir Hamas komutanı vardı. Bu konuyu araştırıyoruz. Ne olduğunu öğrendikçe daha fazla veri ile açıklayacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin hafifletilmesi için çatışmaların durdurulması yönündeki çağrıları kabul etmezken, İsrail kuvvetleri Gazze'deki geniş tünel ağı içerisinde militanlarla çatıştı.

İsrail ordusu, kara birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin iç kesimlerinde, Filistinli gruplarla şiddetli çatışmalara girdiğini bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kara ve hava birliklerinin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait mevzi ve tanksavar füzesi birliklerinin vurulduğu ifade edildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı da, İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerleyişini artırdığını duyurdu.