TÜİK verileri: En yüksek artış konutta
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı nisan ayı enflasyon verilerini yayımladı.
Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 3,00, yıllık bazda ise yüzde 37.86 arttı.
Aylık bazda en çok artış gösteren ana harcama grubu konut oldu, konutta yıllık artış yüzde 74.07 olarak gerçekleşti.
Gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık artış yüzde 36.09, ulaştırmada ise yüzde 22.76 oldu.
143 temel başlıktan 121'inde artış
TÜİK'in açıkladığı 143 temel başlıktan 121'inde artış yaşandı.
Gıda ve alkolsüz içecekler nisan ayında yüzde 2.01 artarken, ulaştırmada yüzde 3.80, konutta ise yüzde 4.66 artış kaydedildi.
Endekste sadece 18 başlıkta düşüş gözlendi.
İstanbul enflasyonu: Yıllık yüzde 47.21
İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul için nisan ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 3.21, yıllık bazda ise yüzde 47.21 olarak açıkladı.
Bu oran, TÜİK'in açıkladığı Türkiye geneli verilerinden belirgin şekilde yüksek görünüyor.
ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 73.88
Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, nisan ayına ilişkin enflasyon oranını aylık yüzde 4.46, yıllık ise yüzde 73.88 olarak duyurdu.
ENAG'a göre en yüksek artış yüzde 9.67 ile haberleşme grubunda yaşandı. Gıda ve alkolsüz içeceklerdeki artış ise yüzde 7.12 oldu.