ABD'nin New York şehrindeki Brooklyn metro istasyonunda bu sabah düzenlenen silahlı saldırı hakkında açıklama yapan New York Polis Departmanı, saldırının terör eylemi olarak soruşturulmadığını bildirdi.

Polis departmanı, "New York'ta bu sabah 36'ncı Cadde metro istasyonunda meydana gelen bir silahlı saldırı olayını soruşturuyoruz. Metrolarımızda şu anda bilinen hiçbir patlayıcı cihaz bulunmadığına dair halkı temin etmek istiyoruz. Bu olay terör olayı olarak soruşturulmuyor" ifadelerini kullandı.

"Gaz maskesine benzer bir şey takıyordu"

Saldırganın kimliğinin henüz belirlenemediğinin belirtildiği açıklamada, saldırganın trende gaz maskesine benzeyen bir şey taktığı, daha sonra çantasından çıkardığı bir kutuyu trene atmasıyla trenin dumanla dolduğu ve ardından saldırganın silahla ateş ettiği aktarıldı.

Polis, saldırganı yaklaşık 165 santimetre boyunda, yeşil işçi yeleği ve gri kapüşonlu bir sweatshirt giyen siyahi bir erkek olarak tanımladı.

Polis, kimliği tespit edilemeyen saldırganın henüz yakalanamadığını belirterek, halkı tedbirli olması konusunda uyardı.

5 kişinin durumu kritik

Saldırının arkasındaki nedenin henüz bilinmediğini ifade eden polis departmanı, saldırıdaki yaralı sayısının 16'ya yükseldiğini, 10'unun sağlık durumunun iyi olduğunu, 5'inin sağlık durumunun ise kritik, ancak stabil olduğunu bildirdi.

10 kişi silahla vuruldu

New York İtfaiye Departmanı Komisyon Üyesi Vekili Laura Kavanagh, saldırıda 10 kişinin ateşli silahla yaralandığını vurgulayarak, "Bu hastalardan 10'u şu anda ateşli silah yaralanmasından mustarip ve 5'inin durumu stabil, ancak kritik durumda" ifadelerini kullandı.

Kavanagh, ateşli silah yaralanmasının dışında kalan mağdurların ise, dumandan ve kaçmaya çalıştıkları sırada yaralandıklarını aktardı.