Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Macit, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğünü ve önümüzdeki 4-5 gün boyunca 3 ila 6 derece düşük seyredeceğini belirtti.

Yarın ve cumartesi günü Batı Karadeniz kıyılarında, Zonguldak, Bartın, Düzce'nin kuzey ilçeleri ile İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağışların beklendiğini söyledi.

Pazar günü yağış Karadeniz genelinde etkili olacak

Macit, pazar günü Zonguldak, Bartın ve Sinop'un kuzey kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağını belirterek vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Ayrıca yarın Karadeniz Bölgesi'nin tamamında, cumartesi günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sağanakların etkili olacağını kaydetti. Pazar günü yağışların Karadeniz'in tamamında, Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Güneydoğu Anadolu'da aralıklarla devam edeceğini, ardından sistemin yurdu terk edeceğini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hafta sonu hava durumu

İstanbul'da cumartesi günü yağış görüleceğini bildiren Macit, sıcaklığın 19 ila 20 derece arasında olacağını söyledi. Ankara'da ise gece sıcaklıklarının düşeceğini, cumartesi günü sağanak beklendiğini ve sıcaklığın 15 ila 16 dereceyi geçmeyeceğini belirtti.

İzmir'de yağış beklenmediğini ifade eden Macit, sıcaklığın 23 ila 24 derece civarında olacağını kaydetti.