CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında, kendisi ve Atatürk'ün aleyhinde paylaşımları ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın danışmanı olarak atanmasına ilişkin tepkilere yanıt verdi.

'Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım'

Halktv.com.tr'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "Sosyal medyada Atatürk'e ve size ağır ifadeler kullanan Perinaz Yaman’ı neden danışmanlığa atadınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları'nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş, CHP'ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman'da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi.

Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.

'Seçimleri kazansaydık belki politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı'

Şimdi çok ağır, ölçüsüz eleştiriler yapıyorlar. Eleştirileri elbette saygıyla karşılıyorum, ancak nezaket sınırlarını aşmaması lazım. Eğer seçimleri kazansaydık o zaman belki bizim politikamızı yere göğe sığdıramayacaklardı.