CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu personeli alımında yapılan mülakat açıklamasına sert tepki gösterdi.

'Bu senin zaten seçim vaadindi, gereğini yaparsın biter'

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Erdoğan bizden çalarak seçim vaadi yaptığı mülakat meselesinde yine çark etmiş, "Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlarıyla görüşür, bakarız" demiş. Halkın gözünün içine baka baka yalan söylediğini bir kez daha itiraf etmiş.

Ancak burada sadece bir yalanın itirafı yok, yine bir oyunun döneceği anlaşılıyor. Bu senin zaten seçim vaadindi, gereğini yaparsın biter! Hayırdır, alacağın kararları bakanlarınla görüşesin mi tuttu?

Mülakata takılan evlatlarımız için ben sokakta mücadele ederken, siz kapılara kilit vuruyordunuz. O çocukları size yedirmeyeceğim!

Erdoğan, "Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem" dedi

ABD ziyareti sonunda New York'taki Türkevi'nde gazetecilerle söyleşi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülakatlarla ilgili şöyle konuşmuştu:

Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vaat ettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir.

Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz.

Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim Bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz.