CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 9 yıl önce eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle 2016 yılında dava açılmıştı.

Milletvekili olarak seçimlere katılmadığı için dokunulmazlığı kaldırılan Kemal Kılıçdaroğlu'na, İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'sanık' sıfatıyla tebligat gönderilerek duruşmaya katılması için çağrı yapıldı.

Ceza alması halinde siyasi yasak gelebilir

İlk duruşma, 7 Mart 2024'te görülecek. Ancak Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınması için Ankara’ya talimat yazıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ceza alması halinde kendisine siyasi yasak verilebileceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki: 'Siz beni tanımıyorsunuz'

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kalkması üzerine 7 Mart 2024 tarihinde ‘sanık' olarak duruşmaya çağrılmasına ilişkin kendisine davetiye çıkarılması ve hakkında siyasi yasak da talep edilmesiyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

Davayı açan da, açma talimatı veren de Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanımıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, haksızlığa boyun eğecek bir adam değildir. Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet alanların takipçisidir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplumun tanımasının nedeni, yolsuzluk dosyaları konusunda verdiği mücadeledir.

Bugünkü TBMM, Gazi Meclis değildir. Bugünkü TBMM, AKP ve MHP'nin oylarıyla yolsuzluk dosyalarını kapatan bir Meclis'tir. Onlar sanıyorlar ki biz bir dava açarız Kemal Kılıçdaroğlu korkar ve susar. Siz beni tanımıyorsunuz.

'Onların verilmeyecek çok hesabı olduğu için susturmaya çalışıyorlar'

Benim verilmeyecek hesabım yoktur ama onların verilmeyecek çok hesabı olduğu için susturmaya çalışıyorlar. Cesaretleri varsa, yürekleri varsa olayı getirirler TBMM'ye yeniden tartışırız. 17-25'in ne olduğunu, devletin nasıl soyulduğunu, nasıl paraları götürdüğünü...

Yahu bu adamlarda ahlak ve erdem yok. Trump dedi ki 'Senin mal varlığını araştırırım'. Tık yok. 'Benim verilmeyecek bir hesabım yok' diye bir cümle kuramadı. O nedenle beni tanımıyorlar.

85 milyon vatandaşıma sesleniyorum, hiç ama hiç çekinmeyiniz ve korkmayınız. Yolsuzlukların üzerine, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin üzerine kararlılıkla gidecek bir kardeşiniz var. Yani adı, Kemal Kılıçdaroğlu. Kararlılıkla gideceğim.