İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Tanıklar dinlendi, savcı bir kez daha hapis cezası istedi. Hakim duruşmayı erteledi.

"Korktukları çok belli"

Üç suçtan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandığı için siyasi yasaklı durumuna düşen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, duruşma sonrası, kendisi gibi siyasi yasak getirilmek istenen Ekrem İmamoğlu’na destek verdi:

Kaftancıoğlu, davaya ilişkin şunları söyledi:

Elbette korkmuyoruz. Biz niye korkalım ki? Ama birileri çok korkuyor. Korktukları da çok belli. Son örneği de bir flaş bellek modası çıkardılar. Benim duruşmamda da olmuştu, bugünkü duruşmada da oldu. Gittiğimiz-gitmediğimiz bütün duruşmalarda yaşanıyor. Tanıklar dinlenmeden, savunma hakkı verilmeden, bilirkişi raporları rekorlar kitabına girecek hızda okunduğu iddia edilerek, ne hikmetse ceplerinde hazır tuttukları flaş bellekler hemen çıkıyor. Bellekte yazılanlarla suçsuz ama cezalandırılanlar için cezalar isteniyor.

"Bu senaryoyu yazanları sizler 6 ayda göndereceksiniz"

Bu korku değil de nedir Allah aşkına? Kendine güvenen insan davranışı değildir. Benim bu flaş bellekte yazılı olan senaryonun figüranlarına, yazarlarına, adı sanı kim olursa olsun, hiç kimseye söyleyecek bir sözüm yok. Bizim figüranlarla, emir alıp emri yerine getirenlerle işimiz olmaz. Ama bu senaryoyu yazanları sizler 6 ayda göndereceksiniz. O yüzden ben çok rahatım.