Muğla'daki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde, maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik gerçekleştirilen protesto gösterilerine ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Orman Bölge Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmış olup şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir.

'İki jandarma personeli açığa alınmıştır'

Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma'ya 'eşkıya' diyen Tanal'ı kınamıştı

Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen ormanında bulanan termik santralin maden sahasının genişletme çalışmalarının ardından bir grup bölgede eylem yapmaya başlamış, eyleme CHP'li vekil Mahmut Tanal da destek vermişti.

Bölgede jandarma ile tartışan Tanal'ın jandarma personeline 'eşkıya' demesinin üzerine İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabında paylaşım yaparak Tanal'ı kınamıştı.

Hukuki sürecin başlatıldığı açıklanan paylaşımda, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir 'Kanun ordusudur' ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" denilmişti.