İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Özarslan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli Dava Arkadaşlarım,

25 Ekim 2017'de Yüce Türk Milleti'ne umut olmak için ülkemizin her kesiminden milliyetçi ve demokrat arkadaşlarımızla bir araya gelerek Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanımefendi önderliğinde çetin yolları aşarak büyük bir mücadele ile İYİ Parti'yi kurduk.

İYİ Parti çatısı altında geçirdiğim süre boyunca; Kurucular Kurulu Üyeliği, Ankara Kurucu İl Başkanlığı, Genel İdare Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve daha birçok görevi üstlenmiş olmanın sorumluluğuyla partimizin yükselmesi, gelişmesi ve bürokraside aldığım görevlerde partimizi ve dava arkadaşlarımı layıkıyla temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

'Olayların bu noktaya nasıl evrildiğini hâlâ anlamış değilim'

Birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, yürüttüğümüz kampanyalar, sarf ettiğimiz çaba, gösterdiğimiz özveri, samimiyet ve destekleri için Genel Başkanıma, İYİ Parti üyelerine, tüm teşkilatlarına, genç arkadaşlarıma ve Ankaralı hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim.

Medya üzerinden şahsım hakkında ima edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini hâlâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum.

Aziz Türk Milleti'ne hizmet etme arzusunu muhafaza ederek, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ışığında vatanımızın birliği, dirliği ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim.

Prof. Dr. Esergül Balcı da istifa etti

Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Balcı, üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlar raporunu hazırlamıştı.

Bir istifa haberi de Uşak'tan geldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday tanıtım toplantısı için Uşak'ı ziyareti öncesi sürpriz bir istifa da gün içerisinde geldi.

Uşak eski İl Başkanı Evren Duygu, sosyal medya hesabında, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Duygu, mesajında, "Bizi ihraç etmeyi beceremediniz, ben istifa ediyorum" dedi.