Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çeşitli programları kapsamında Trabzon'a gitti. Özdağ, Beşikdüzü ilçesinde ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi.

Atatürk Köşkü'nü ziyaret ettikten sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Diyarbakır'daki bir bulvara 'Şeyh Said' adının verilmesine tepki göstererek, bu konuyu gündemde tutacaklarını söyledi.

81 ilin bütün ilçelerinde kendi adaylarını çıkartarak seçimlere girmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özdağ, şunları ifade etti:

Kars ve Iğdır'da ilçelerde aday çıkaracağız, ilde aday çıkarmayı düşünmüyoruz. Burada HDP karşısında güçlü olan vatansever adayı destekleyeceğiz. Bu aday MHP, CHP, İYİ Parti adayı olabilir. Bilmiyorum artık, partilerine bakmayacağız, kazanma imkânları ve vatanseverliklerine bakacağız, çünkü bir daha bu şehirlerde HDP'nin almamasını istiyoruz. Bu konuda güçlü olan adaya aktif şekilde destek vereceğiz.

'Ne çağrımıza, ne randevu talebimize şu ana kadar bir cevap gelmedi'

İYİ Partiye seçim işbirliği çağrısında bulunduklarını ifade eden Özdağ, şöyle devam etti:

Üzerinden 10 günden fazla süre geçti. Randevu da talep ettik. Ne çağrımıza, ne randevu talebimize İYİ Parti Genel Merkezi'nden şu ana kadar bir cevap gelmedi.

Bizim de randevu ve işbirliği talebimiz sonsuza kadar devam etmeyecek. Eğer olumlu bir cevap birkaç gün içinde gelmezse biz de bu konudaki değerlendirmeyi, vatansever seçmenin takdirine sunacağız ve taleplerimizi geri çekeceğiz.

CHP ile işbirliğine protokol şartı

Özdağ, CHP ile seçim işbirliği yönündeki düşüncesinin sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

CHP ile bir işbirliğimiz sözkonusu olabilir. Bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel'in bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz.

HDP'nin terörle ilintili parti olduğu konusunda bize güvence vermesini, kendisinin de böyle düşündüğünün güvencesini vermesini isteriz. HDP ile ittifak yapmayacağının, sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz.

1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine sadık olduğunu protokole yazdırmak isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz. Teklifimizi ortaya koyduk.

Trabzon İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi

Özdağ, daha sonra Trabzon Adliyesi'ne giderek, Diyarbakır'daki bir bulvara 'Şeyh Said' adının verilmesiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Trabzon İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi.