AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, akşam saatlerinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla malvarlığını duyurdu.

Altınok, daha önce malvarlığıyla ilgili sorulan soruya, "Mal, mülk Allah’ın, biz emanetçiyiz" yanıtını vermişti.

'Siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için'

Altınok, malvarlığını şu notla paylaştı:

Biz dün neredeysek, bugün de oradayız... Değerli hemşehrilerim. Bir belediye başkanı öncelikle şeffaf olmalıdır. Özü sözü bir ve dürüst olmalıdır. Bir belediye başkanının duruşu olmalıdır ve bir o yanda, bir bu yanda bulunmamalıdır.

Ne yazık ki malvarlığım üzerinden bir süredir suni gündemler yaratılarak başkentimize yapacağımız hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını; projelerimizi gölgeleme çabasına girildiğini ve en önemlisi siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için malvarlığımı açıklama vakti gelmiştir.

Değerli Ankaralılar. İçinizde en ufak bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm malvarlığım ana sütü gibi ak ve helaldir...

Aile şirketinde yüzde 36.59 oranında ortaklığı var

Altınok ayrıca şirket ortaklığıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

Altınok Gayrimenkul A.Ş. adında aile şirketinde yüzde 36.59 oranında şirket ortaklığım bulunmaktadır.

1991 yılında Maviş Koç'tan almış olduğum arazi, 2014 yılında adı geçen aile şirketimize aynî sermaye olarak konulmuştur. Şirkette bulunan yüzde 36.59 hisse payım buradan gelmektedir.

Bu arazi daha sonra kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhite verilmiştir. Buradan alınan daireler Eskişehir yolu üzerinde bir projede yer almaktadır. Daireler şahsıma ait değildir. Şirketin aktifinde kayıtlıdır.

Şirketten payına düşen gayrimenkuller

Bu projeden şirketteki payıma düşen gayrimenkuller de yaklaşık olarak şu şekildedir; yüzde 36.59 şirket hissesine karşılık; 183 adet (1+1) daireden 67 adet daire, 12 adet dükkândan 4,4 dükkân, 2 adet dükkândan yüzde 18 şirket hissesi karşılığı 0.36 dükkân, 3 adet dükkândan 0.09 şirket hissesi karşılığı 0,27 dükkândır.

Kızılcaşar arazi ile ilgili bilgi notu: 1988 yılında Gölbaşı Kızılcaşar'da almış olduğum arazi imar çalışması sonrası 12 parsele bölünmüştür, 2014 yılında 9 parseli satılmıştır. Kalan 3 parsel mal beyanımda bulunmaktadır.

2009 Mal beyanında görülen Antalya'daki daire ile ilgili bilgi notu; 2009 yılı mal beyanında görünen Antalya Lara'da bulunan dairemi daha sonra sattım.

Diğer Hususlar: Anne ve babadan kalan gayrimenkullerde miras olması sebebiyle değişen oranlarda hissem vardır. Etimesgut ilçesinde babamdan miras kalan daireler ve arsalar muhtelif tarihlerde satılmıştır. Anne-babadan kalan gayrimenkuller üzerinde parsel değişikliğinden dolayı edinim tarihleri, parsel adetleri ve hisse oranları farklılık gösterebilir.