Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kemal Advan Hastanesi'ne yaptığı baskına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "İsrail işgal güçleri, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut'u alıkoydu ve hastane dışında bilinmeyen bir yere götürdü" ifadeleri kullanıldı.

70'ten fazla sağlık personeli bilinmeyen bir yere götürüldü

İsrail ordusunun, hastanedeki 5 doktor ile kadın sağlık personellerini serbest bıraktığı belirtilen açıklamada, 70'ten fazla sağlık personelinin hastaneden çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun hastanede kalan sağlık personeli ile hastaların tek binada toplanıp kalan binaların boşaltılmasını istediği aktarıldı.

İsrail ordusu hastaneyi tanklarla kuşattı

Hastanede 65 yaralı ile 12 çocuk hastanın olduğu hatırlatılan açıklamada, elektrik, su ve yiyeceğin ise bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "İşgalci İsrail'in suç işlemek ve hastaneyi yıkmak için yeni bir yalan ve hikâye üretmesinden endişe duyuyoruz" ifadesine yer verildi.

İsrail güçleri, önceki gün çevresini kuşattığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ne bugün baskın düzenlemişti.

Hastane Müdürü Kahlut, dün İsrail ordusunun hastaneyi tanklarla kuşattığını ve hastaneye çıkan tüm yolları hedef aldığını belirtmişti.

Hastaneye girip çıkmaya çalışan herkesi hedef alan İsrail ordusunun hastanedeki doğum ve kadın hastalıkları bölümünü vurduğunu kaydeden Kahlut, bu saldırıda iki kadının çocuğuyla öldüğünü, yaralanan bir kadının da ayağının kesildiğini söylemişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 6 Aralık'ta, "Gazze Şeridi'nin kuzeyine giren İsrail işgal ordusu, zorla, tanklarla ve terör estirerek Kemal Advan Hastanesi'ni hizmet dışı bıraktı" açıklamasında bulunmuştu.