Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'in şehit olduğu bildirildi.

Açıklamanın devamında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'in şehit olmasının ardından siyasiler taziye mesajları paylaştı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen kahraman askerimiz Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" paylaşımda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise paylaşımında, "Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Teğmenimiz Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerimiz Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" mesajını paylaştı.