CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan, 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" sözlerine, TELE 1 canlı yayınına katılan HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan'dan destek geldi.

Paylan, "Kesinlikle bu protestoya katılıyoruz ve ödemeyeceğiz" dedi.

"Elektrik bir ihtiyaçtır, ücretsiz olmalı"

Elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirten Paylan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun teklifini değerli buluyoruz. Biz de bu protestoya kesinlikle katılıyoruz. Biz zaten ücretsiz olmasını savunan bir partiyiz. Bir önerimiz de var. Dün bir yasa teklifi sunduk. Tüm bu elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması lazım. Tüm istedikleri kâr. Oysa elektrik, bir piyasa odağı olamaz. Elektrik bir ihtiyaçtır. Ve sosyal bir devlet, ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalı. Bu zamlar geri alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle bu protestoya katılıyoruz"

Sunucu Fatir Ertürk’ün, "Yani siz de faturanızı ödemeyecek misiniz?" sorusuna, HDP'li Paylan, "Kesinlikle bu protestoya katılıyoruz ve ödemeyeceğiz" yanıtını verdi.

Paylan, "HDP genelinde böyle bir tavır var mı?" sorusuna ise, "Tabii ki bunu merkez yürütme kurulumuzda görüşmemiz gerekiyor. Bizim için Sayın Kılıçdaroğlu'nun önerisi çok kıymetli" şeklinde yanıt verdi.