Dominik Cumhuriyeti'nden otobüsle Haiti'ye geçen ve aralarında en az 8 Türk misyonerin de bulunduğu bir grup kaçırıldı.

Grubun dün öğleden sonra, geçtiğimiz sene ABD ve Kanadalı bir grup misyonerin de kaçırıldığı Croix-des-Bouquets bölgesi yakınlarında alıkonulduğu bildirildi.

Yerel basın, silahlı bir grubun otobüse saldırdığını aktarırken, Haiti polis sözcüsü konuya ilişkin sorulara henüz yanıt vermedi.

17 kişi kaçırıldı, 8'i Türk

Sözcü'nün Haiti medyasından aktardığına göre, bölgede etkisini artıran 400 Mawozo isimli bir çetenin sivilleri kaçırmış olabileceği belirtildi.

Yerel haberlerde en az 17 kişinin kaçırıldığı ve bunlardan 8'inin ise Türk vatandaşı olduğu, 8'inin Hatili ve şoförün ise Dominik Cumhuriyeti'nden olduğu belirtildi.

Dominik gazetesi El Dia, Türk vatandaşlarının misyoner olduğunu aktarırken, bu kişilerin Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye giriş yaptığını da duyurdu.

Geçen sene Haiti Devlet Başkanı öldürülmüştü

400 Mawozo (400 Sakat) isimli grubun bölgedeki en eski ve şiddet yanlısı çete olduğu bildirilirken, bu grubun fidye için sık sık bölgedeki misyonerleri kaçırdığı da kayıtlara geçti.

Grup resmi olarak kaçırmayı henüz üstlenmezken, bölgenin hâkimiyetinin onlarda olduğu vurgulandı.

Geçtiğimiz sene Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından ülkede çeteler her geçen gün güçlerini artırıyorlar.

Dışişleri Bakanlığı devreye girdi

Daha önce başka kaçırma vakalarının da yaşandığı Haiti'nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında gerçekleşen olayın ardından Haiti'ye akredite Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliği, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti nezdinde girişimlere başladı.

Fidye amaçlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öğrenilen yolcuların en kısa sürede salıverilmesi için resmi makamlarla yakın temasın sürdüğü aktarıldı.