İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde, çoğu çocuk olmak üzere bir günde 3000 fazla kişide çeşitli salgın hastalık vakalarının tespit edildiği bildirildi.

Vakaların çoğu çocuklarda görüldü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çok sayıda uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "Gazze Şeridi’nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3150 salgın hastalık vakası tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

'Salgın hastalıklar hızla yayılıyor' uyarısı

İçme ve günlük kullanım suyunun yetersizliği ve kişisel temizlik ihtiyacının karşılanamadığına vurgu yapılan açıklamada, "Barınma merkezlerindeki büyük kalabalıklar nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor" denildi.

Hastanelerin durumunun kötüleştiği kaydedilen açıklamada, Gazze Şeridi'ni vuracak ve kontrol edilmesi mümkün olmayacak büyük bir salgın dalgasına karşı uyarıda bulunuldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle ciddi enerji eksiği baş göstermiş, bölgeye yakıt girişine izin verilmediği için hastanelerin jeneratörlerinin durma noktasına geldiği belirtilmişti.