Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen ‘Uzlaştırma Ödül Töreni’ne katıldı.

Törenin ardından Bakan Tunç, Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki soruşturmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Sosyal medyadaki iddialara inanmayın'

Bakan Tunç, şöyle konuştu:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma sözkonusu. Orada 12 kişi hakkında yurtdışı çıkış yasağı, adli kontrol tedbiri kararı verildi. Bütün malvarlıklarına da el konuldu.

MASAK raporları çerçevesi içerisinde de bütün bunlar yargımız tarafından süratle gerçekleşiyor.

Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın.

'Türkiye'yi her türlü şiddetten, terörden ve çetelerden arındıracağız'

Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Son zamanlarda çeteler üzerine yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üzerine gidilmesi ,tüm bunlar yargının talimatlarıyla,

Cumhuriyet başsavcılıklarımıza gelen ihbarların anında değerlendirilerek kolluğa verilen talimatlarla Cumhuriyet başsavcısı ve savcılarımızın konunun üzerine hassasiyetle gitmesiyle gerçekleşiyor. Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir.

Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe, her türlü şiddetten, terörden ve çetelerden arınmış bir ülke yapmanın gayreti içerisindeyiz.