Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Şerafettin Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Taksim Dayanışması, aynı zamanda saat 19.00'da protesto açıklaması için de kitlelere çağrıda bulunmuştu.

Eyleme Gülsüm Elvan da katıldı

Eyleme CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, SOL Parti PM üyesi Alper Taş ve Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da katıldı.

'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları

Bir araya gelen eylemciler "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Gezi tutsakları onurumuzdur", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

Polis müdahale etti, gözaltılar var

Gezi davasına yönelik kararlara tepki göstermek için yapılan basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi'ne çıkan kitleye polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Valiliği: 51 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği, Beyoğlu'nda izinsiz gösteri yapan ve uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 51 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında, Beyoğlu'nda akşam saatlerinde yapılan basın açıklaması sonrası grupta bulunanlardan bazılarının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olarak Firuzağa Meydanı ve civarında toplanıp izinsiz yürüyüş yaptığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin ikazlarına rağmen dağılmayarak slogan atmayı sürdüren 51 kişinin gözaltına alındığı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.