Gazze'deki Filistin hükümeti, bölgedeki son durumla ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 349 artarak 16 bin 248 olurken, ölenlerin 7 bin 112'sini çocuklar, 4885'ini ise kadınlar oluşturdu.

İsrail'in 2 askeri daha öldürüldü

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 2 askerinin daha öldürülmesiyle toplam kaybının 82'ye çıktığını bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'deki çatışmalarda 2 İsrail askeri daha öldürüldü.

Böylelikle, İsrail ordusunun başlattığı kara saldırısının ardından Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 82’ye yükseldi.

Kassam Tugayları açıklama yaptı

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, "Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda 10 İsrail askerinin öldürüldüğü" belirtildi.

Kassam'dan yapılan bir başka açıklamada ise İsrail güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda, "8 askerden oluşan İsrail özel birliklerinin ve 6 İsrail askerinin başarılı bir şekilde hedef alındığı" kaydedildi.

Kassam Tugayları yayımladığı üçüncü yazılı açıklamasında, "Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda İsrail'e ait 2 asker taşıyıcı aracın, 3 tankın ve 3 buldozerin Yasin 105 roketleriyle hedef alındığını" aktarıldı.

Başka bir açıklamada da, Kassam Tugayları'nın İsrail askerlerinin kullandığı bölgedeki bir evi bombalarla hedef aldığı ve evin yerle bir olduğu ifade edildi.

Direnişçilerin İsrail askerlerinin kurduğu mayın tarlasını patlattığı belirtilen açıklamada, İsrail askerlerinin arasında ölü ve yaralıların olduğuna işaret edilirken, Han Yunus'ta doğrudan saldırıda 18 askerin hedef alındığı aktarıldı.