NTV'de yorumcu olarak yer alan gazeteci Kemal Öztürk hakkında, Arap Alevilere yönelik sözleri nedeniyle Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı.
Soruşturma kapsamında Öztürk'ün, 1 Eylül'de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden mevcutlu olarak hazır edilmesi için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldığı öğrenildi.
Hakkında gözaltı kararı verildiğini medyadan öğrendi
Kemal Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hakkında çıkan haberler üzerine resmi bir tebligat almadığını belirtti.
Öztürk açıklamasında şunları kaydetti:
Hakkımda gözaltı kararı verildiğine dair basında çıkan haberler nedeniyle bu açıklamayı yapıyorum.
Basına geçilen bilgilere göre Hatay'ın Samandağ ilçesinde savcılığa yapılan şikâyet üzerine bu gelişmeler yaşanıyor.
Bana iletilen resmi bir tebligat yok, resmi ikamet adresimdeyim.
Yetkililerden gelecek resmi tebligatı alınca durumu daha net açıklayabileceğim.
Doğrusu ben de şaşkınlık içindeyim.
NTV'de konuştu, savcılık harekete geçti
Anadolu Ajansı'nın eski genel müdürü olan Kemal Öztürk, NTV'deki programda Suriye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.
Öztürk, Esad döneminde İdlib, Afrin ve Halep kırsalında yaşananlara ilişkin dinlediği anlatımları aktarırken şu ifadeleri kullanmıştı:
Öyle hikâyeler dinledim ki Sednaya Hapishanesi'nde. 'Orada çalışmış çöpçüyü bile assalar, kurşuna dizseler yeridir' dersiniz. Öyle korkunç hikâyeler. İdlib'de, Afrin'de ve Halep kırsallarında öyle korkunç hikâyeler dinledim ki, 'bu Nusayrilerin hepsini katletseler yeridir' diyesiniz geliyor. Ama bakın intikam almadılar.




