Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyoğlu'nda Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Her Anında Hep Yanında' iftar programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

İş dünyamızın çabalarıyla daha öncekiler gibi bu hedeflerimize de ulaşacağımızdan şüphe duymuyorum. Kardeşlerim, tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntı kaynağımız, hep söylüyoruz, enflasyondur.

'Yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız'

Enflasyona ilave olarak biz bir de tamahkârlıkla mücadele ediyoruz. Hiçbir ekonomik temeli olmayan saiklerle milletimizin aşına, ekmeğine kan doğramaya çalışan fırsatçılara göz açtırmamakta kararlıyız. İlgili bakanlıklarımız vasıtasıyla bu tür gayri ahlaki yollara tevessül edenleri takip ediyoruz.

Hem aldığımız tedbirlerin, hem de uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız. Enflasyonun düşüşe geçmesiyle birlikte inşallah sağlık çalışanlarımızdan emeklilerimize, işçilerimize, çiftçilerimize kadar toplumumuzun tüm kesimlerinin refahı da artacaktır.

'Biz ekonomi programımıza ve ekibimize güveniyoruz'

Tekrar arzı endam eden felaket tellallarının hevesleri yine kursaklarında kalacaktır.

Hatırlarsanız 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de milleti panikletmek için her yolu denediler ama muvaffak olamadılar.

Biz ekonomi programımıza ve ekibimize güveniyoruz. Bu konudaki sağlam duruşumuzu açıkça ortaya koyduk. Hiçbir karşılığı olmayan afaki vaatlerin havada uçuştuğu bir dönemde seçim ekonomisi uygulamadık. Popülizme asla tevessül etmedik.

'Türk ekonomisi için en doğrusunu yapmanın çabasındayız'

Eleştirileri göğüsleme pahasına ülkemize ve milletimize ileride çok ağır bedeller ödetecek yollara girmiyoruz.

Şunu çok iyi bilmenizi isterim. Biz sadece günü kurtarmanın değil, Türkiye ve Türk ekonomisi için en doğrusunu, en hayırlısını yapmanın çabasındayız. Karşımızdakilerin böyle bir dertlerinin olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. İnşallah, bundan sonra da yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.