CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Terör bir insanlık suçudur, terör konusunda beraber olmak zorundayız. Hangi amacı taşırsa taşısın karşı çıkmak zorundayız. Terör zaten toplumu bölmek istiyor. Her terör olayından sonra çekişme olmasın istiyoruz. Beyoğlu'na bombalar atıldı, insanlar hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri hemen yakaladı ama asıl sorulması gereken soruyu sormadık: Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Nasıl oluyor da sınırlar yol geçen hanına dönüyor? Kim izin verdi bu teröristlere?

"Terörle mücadele ediyorum, oradan oy devşirebilir miyim?" diyorlar. 5 yaşında çocuk sınırdan atılan roketle öldürülüyorsa, devleti yönetenler vicdanlarında ölçüp tartsın.

"Gözünüzü hâlâ para doyurmadı mı?"

Kemerköy'de bir alanı imara açıyorsunuz. İstanbul'dan intikam almaktan hâlâ vazgeçmediniz mi ya? Gözünüzü hâlâ para doyurmadı mı? Üç-beş kişi kazanacak diye uğraşıyorlar, üç-beş kişinin de Allah belasını versin. Ağaca kıymayın ya. Devletin polisini kullanıyorlar bunu yaparken. Polis, halkın polisidir.

"Çiftçiye en büyük kazığı atanları bakan yaptın"

Süt fiyatı et fiyatlarını geçti. Süt üreticileri aylardır bağırıyor, sağdıkları inekleri kesime yolladılar. Bütün dünyada fiyat artıyor diyorlar ama hiçbirinde yüzde 138'lik artış yok. Gübreye yüzde 226 zam yapılıyor. Bunların yöneticileri kimdi kartelle işbirliği yapan? Tarım Bakanı Vahit Kirişci, Gübretaş'ın yönetim kurulu üyesiydi bakan oluncaya kadar. Çiftçiye en büyük kazığı atanları bakan yaptın.

"BAE, İsrail, Suriye için neler söylemedin, şimdi aracılar koyuyorsun"

Kişi endeksli dış politika olmaz, ülkenin çıkarları üzerine inşa edilir. Dış politikada hamaset yaparsanız, size bunun gereğini bir gün yaparlar. Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı için şunu söylüyordu, uluslararası platformlarda "Sisi'yi kabul etmiyorum" dedi. "Benim için Cumhurbaşkanı Mursi'dir" dedi. Ne oldu? Erdoğan'ın benim zoruma giden tarafı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil etmesidir. Ne demek? Tükürdüğünü yalamak, Allah kimseye bunu yaşatmasın. Şimdi ne yaptın, elini sıkıyorsun. BAE, İsrail, Suriye için neler söylemedin. Şimdi aracılar koyuyorsun, bütün dünya gülüyor.

"3 Aralık'ta yeni bir vizyonu haber vereceğiz"

ABD'ye, İngiltere'ye gittim, havuz medyası fırsat aradı karalamak için. Onlar "ne yapabiliriz, gezileri nasıl gölgeleriz" dediler. Partiler de merak etti tabii. Sabredin 3 Aralık'a kadar. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu haber vereceğiz.