Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-İtalya ikili ilişkileriyle, bölgedeki çatışmalı sürecin seyri başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konuları ele aldı.
Ticari ortaklık güçleniyor
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İtalya işbirliğini, başta ticaret olmak üzere her alanda daha ileriye taşımak için çalıştıklarını ifade etti.
Erdoğan, Türkiye'nin İran'daki gelişmeleri ve bölgeye yansımalarını yakından takip ettiğini, istikrarsızlığı artırıcı adımlardan kaçınılması konusunda taraflara gerekli telkinlerin yapıldığını belirtti.
"Uluslararası camia birlikte çalışmalı"
Erdoğan, Türkiye olarak diplomasi zemininin güçlendirilmesini savunduklarını, bunun için uluslararası camianın birlikte çalışması gerektiğini, çatışmalı sürecin küresel güvenliği de tehlikeye düşürecek riskler barındırdığını ifade etti.
"NATO müttefikleri savunma sanayiinde işbirliğini artırmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan çatışmaların, NATO müttefiklerinin, özellikle savunma sanayii konusunda işbirliğini artırmasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.



