Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs için hazırladığı seçim takvimi işliyor.

AK Parti ve MHP gruplarınca aday gösterilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için adaylık başvurusu yapıldı.

Başvuru için AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve MHP Seçim İşleri Başkanı Fethi Yıldız ile iki partinin grup başkanvekilleri YSK'ya gitti.

Başvuru sonrası açıklama yapan Fethi Yıldız, "MHP Meclis Grubu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterme kararı almıştır. Partimiz bugün gerekli evrakları hazırlamış ve YSK'ya başvurusunu yapmıştır. Sayın Erdoğan, MHP ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır" diye konuştu.

"14 Mayıs'ta Aziz Türk milleti 1+5+2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecektir"

Fethi Yıldız, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

YSK'ya başvuruyu yaptık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendiliğinden kurulmuştur. Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve tarihi bir birlikteliktir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Türkiye'ye saldırılar karşısında ortak duruş ortaya koymaya ve uluslararası operasyonlara yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. 14 Mayıs demokrasi bayramında Aziz Türk milleti, 1+5+2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek, attığı tokat Amerika'dan değil, Mars'tan duyulacaktır.

Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi 23 Mart saat 17.00'de dolacak.