Eskişehir'de Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokak'ta iki ağabeyi ile yaşayan ve rahatsızlanmasının ardından tedavi altına alındığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren Elif Nur T.'nin Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan babaannesi C.K.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

'İşkence ve eziyet yapmak suretiyle çocuğa ve altsoya karşı kasten öldürme' suçu

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen babaanne C.K., çıkarıldığı hakimlikçe maktul Elif Nur T.'ye yönelik "işkence ve eziyet yapmak suretiyle çocuğa ve altsoya karşı kasten öldürme", Nur Elif T.'nin ağabeyleri Y.T. ve M.T.'ye yönelik ise "eziyet" suçundan tutuklandı.

Başsavcılıktan yazılı açıklama

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma hakkında şu ifadelere yer verildi:

14 Aralık 2022 tarihinde 6 yaşındaki Elif Nur T.'nin ölümüyle ilgili yapılan soruşturma kapsamında firari olarak aranan babaannesi şüpheli C.K.'nın 17 Aralık 2022 tarihinde yakalandığı, 18 Aralık 2022 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan kapsamlı ifadesi sonucu maktul Elif Nur T.'ye yönelik "işkence ve eziyet yapmak suretiyle çocuğa ve altsoya karşı kasten öldürme" suçundan, mağdurlar Y.C.T. ve M.T.'ye yönelik "eziyet" suçundan tutuklanmaları talebiyle Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği'nin 18 Aralık 2022 tarihli kararıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca sevk edilen suçlar yönünden tutuklanmıştır.

9 ve 12 yaşındaki kardeşleri korumaya alınmıştı

Babası G.T. ile annesi S.T. cezaevinde tutuklu bulunan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Elif Nur T.'nin ağabeyleri Y.T. (9) ve M.T. (12) Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce korumaya alınmıştı.

Hâlâ D.T. "çocuğa karşı eziyet", çocukların yakınlarını tehdit ettiği öne sürülen amca S.T. "silahla tehdit" suçundan tutuklanmış, Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği'nce olayla ilgili yayın yasağı kararı alınmıştı.