Özen'in ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra sağ bulunan ve hastanede hayatını kaybeden mimar Ece Gürel'e "cadılık eğitimi" verdiği iddia edilen Hale Nur Özen'in ifadesi ortaya çıktı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Hale Nur Özen hakkında "sırf halk arasında endişe, korku veya panik oluşturmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı olmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltı kararı verdi.

Adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınan Özen, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa Adalet Sarayı'nda Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Hale Nur Özen, hakim karşısında şu ifadeleri verdi:

Ece'yi yaklaşık iki yıldır tanırım. Kendisine online olarak eğitim verdim. Daha önce tarot eğitimi almıştı. Son olarak cadılık zanaatı eğitimi aldı. Bu eğitimin sadece adı 'cadılık', içeriğinde mantıksal açıklaması olmayan bir şey yok.

Ece'nin son iki-üç aydır duygusal tepkileri çok yoğundu. Çok normal konularda bile takıntılı davranıyordu.

Vefatı ile bir bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Soruşturma sürüyor

Özen'in ifadesinin ardından mahkeme sürecinin devam ettiği, soruşturmanın geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğü öğrenildi.