Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonundaki Uluslararası Genç İletişimciler (Stratcom Youth) Forumu kapsamında düzenlenen 'Gelenek ve Modern Karşılaştırılmalı İletişim Felsefesine Giriş' konulu programda konuştu.

İletişim kavramının çok geniş bir skalaya sahip olduğunu ve bunun bir avantaja çevrilebileceğini ifade eden Küçükyılmaz, bu kavramın içerisine pek çok şey girmesinin, bu alanlarda derinleşerek kavramın altının doldurulabileceği anlamına geldiğini aktardı.

"Medyatik araçlarla iletişim daha karmaşık hale geldi"

İletişimin ilk insanla başladığını ve o günden itibaren sürekli olarak mesajlar iletildiğini söyleyen Küçükyılmaz, bu süreçlerin medyatik araçların araya girmesiyle daha karmaşık bir hale gelmeye başladığını dile getirdi.

Yeni iletişim ortamında üretilen bir mesajın kimi zaman muhatabına varamadan farklı yerlerden cevaplanabildiğini vurgulayan Küçükyılmaz, şunları söyledi:

"Tehlikeler barındıran anarşik bir tarafı var"

Yeni iletişim ortamı bu yönüyle tehlikeler barındırıyor ve anarşik bir tarafı var. Sosyal medya çıktığı zaman bize, "Siz hem içerik üreteceksiniz, hem de tüketeceksiniz" dendi. Şeffaf ve demokratik bir süreç vaat edildi ama bugün şeffaf ve demokratik olanın kaosa ve anarşiye yol açabileceğini de görüyoruz. Kuralsızlık haline de dönüşebilen bir ortam var. Bu ortamı doğru okuyabildiğimiz zaman ve mesajı nasıl verebileceğimizi anlayabildiğimiz zaman, geleneksel araçlarla alamayacağımız mesafeyi alabilme durumumuz var.

"Ahlak ile donanmazsa kuru bir rasyonaliteden ibaret kalır"

İletişim alanındaki gelişmelere de dikkati çeken Küçükyılmaz, iletişim alanında ulaşılan seviyelerin, başkalarını etkileme, dönüştürme kabiliyetinin gerçek anlamda ahlak ile donanmamasının kuru bir rasyonaliteden ibaret kalacağını da kaydetti.

Konuşmasının ardından Küçükyılmaz'a tablo hediye edildi.