Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, evinde konuk ettiği Altay1-0 mağlup etmeyi başardı.

Ligde son 3 maçtır berabere kalan Kara Kartallar, Vodafone Park'ta seyircisi önünde bir çıkış maçı olarak gördüğü Altay karşısında istediğini aldı.

Üst üste direğe takıldı

İlk yarısı 0-0’lık eşitlikle sona eren maçın ikinci yarısında rakip kaleyi ablukaya alan Beşiktaş, aradığı golü 64. dakikada duran topla buldu.

Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ghezzal'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte kafayı vuran Vida topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.

72. dakikada bir kez daha gole çok yaklaşan Beşiktaş'ta aynı pozisyon içinde önce Kenan Karaman, ardından Alex Teixeira direği geçemedi.

85’te hızlı gelişen hücumda Alex Teixeira ile bir kez daha fileleri havalandıran Beşiktaş'ın golü ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Altay'ın penaltı beklentisi VAR'dan döndü

90. dakikada Altay, Leandro Kappel ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Leandro Kappel, iki oyuncudan sıyrılıp dar açıdan yaptığı vuruşta Vida'ya çarpan top sağ yan direkten döndü.

Pozisyonda elle oynama şüphesi nedeniyle penaltı kontrolü için Volkan Bayarslan VAR sistemine başvurdu, ancak penaltı kararı çıkmadı.

Önder Karaveli yönetiminde son 3 maçta 6 puan kaybeden siyah-beyazlılar, nihayet 3 puanla tanıştı.

Beşiktaş 5'inci sıraya yükseldi

Bu sonucun ardından 41 puana ulaşan Beşiktaş maç fazlasıyla 5. sıraya yükselirken, 22 puanda kalan Altay ise küme düşme hattında 19. sıradaki yerinde kaldı.

Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek, Altay ise sahasında Gaziantep ile oynayacak.