Süper Lig'in 27. haftasında şampiyonluk yarışındaki iki ezeli rakibin karşı karşıya geldiği mücadelede Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etti.

Kadıköy'de 1-0 geriye düşen, ardından da 10 kişi kalan Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlılar, arka arkaya bulduğu 4 golle Fenerbahçe'yi adeta yıktı geçti.

Redmond'dan 3 asist, 1 gol

Lider Galatasaray'ın arkasında zirve yarışını amansız şekilde takip eden Fenerbahçe, seyircisi önünde hem öne geçmesine, hem de rakibinin eksik kalmasına rağmen yine derbi kazanamadı.

Oyuna sonradan giren Redmond 3 asist, 1 golle muhteşem bir performans ortaya koydu ve Fenerbahçe'yi tek başına darmadağın etti.

Fenerbahçe ilk yarıya 1-0 önde girdi

Mücadeleye çok iyi başlayan Fenerbahçe'de ilk yarıda muhteşem bir performans ortaya koyan Arda Güler penaltı kazandırdı.

Ceza sahası içine müthiş çalımlarla giren genç yetenek, Onur Bulut'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

41. dakikada topun başına geçen Enner Valencia derbide perdeyi açarken, sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Welinton kırmızı kart gördü

İkinci yarıda ise Beşiktaş fırtınası yaşandı. 51. dakikada Welinton, kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'yı düşürdü. Fenerbahçe bir kez daha penaltı kazandı.

Welinton yaptırdığı penaltı sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Derbide bir kez daha penaltıda topun başına geçen Ekvadorlu golcünün vuruşu direkten dışarıya çıktı.

Cenk Tosun duble yaptı

58. dakikada Beşiktaş'ın geri dönüşü Cenk Tosun'la geldi. Oyuna sonradan giren Redmond'un ortasına iyi yükselen milli golcü, maça denge getiren golü attı: 1-1.

62. dakikada Redmond'dan aldığı müthiş pasla kaleci Altay'la karşı karşıya kalan Cenk Tosun, bir kez daha fileleri havalandırdı: 1-2.

Bir gol de Aboubakar'dan

Kadıköy tribünleri arka arkaya yenen 2 golle adeta şoka girerken gecenin yıldızı Redmond 75. dakikada ceza sahası dışından muhteşem bir gol attı: 1-3.

46. dakikada Ghezzal'ın yerine oyuna dahil olan Redmond, 2 asist, 1 golle maçın kaderini değiştirdi.

90+1. dakikada son kez sahne alan Redmond, 3'üncü asistini yaparak Aboubakar'a da gol attırdı ve durumu 4-1'e taşıdı.

Şampiyonluk yarışında ağır darbe

Maçın son golü ise Fenerbahçe adına İrfan Can Kahveci'den geldi. Arda'nın yerine oyuna giren İrfan Can, attığı golle maçın skorunu belirledi: 4-2.

Kalan dakikalarda maçı çevirecek pozisyonları üretemeyen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı.

Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler 54 puanda kalırken, Beşiktaş ise 52 puana yükseldi. Fenerbahçe'yle farkı 2 puana düşüren Kartal, liderlik yarışını bırakmadı.

Fenerbahçe taraftarı yönetime isyan etti

Müsabakanın son dakikalarında tribünlerden 'Yönetim istifa' sesleri yükseldi.

Başkan Ali Koç ve yönetime tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, maçın bitiş düdüğüyle birlikte stattan ayrıldı.