İstanbul'da, Ramazan Bayramı boyunca havanın genellikle parçalı bulutlu, 7 Nisan Pazar günü ise çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 7 Nisan itibariyle serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek Marmara Bölgesi'nde hafta başından itibaren parçalı ve az bulutlu hava hâkim olacak.

Arife ve bayramın ilk günü hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin 7 Nisan Pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde geçeceği öngörülüyor.

Bölge genelinin 8 Nisan Pazartesi günü parçalı bulutlu olacağı, Trakya, İstanbul ve Yalova çevrelerinde rüzgârın zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Arife günü ile Ramazan Bayramı'nın birinci günü bölge genelinin parçalı bulutlu, bayramın ikinci ve üçüncü günü ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları düşecek mi?

İstanbul'da hava, bayram tatili süresince genellikle parçalı bulutlu, pazar günü ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İstanbul için en düşük ve en yüksek sıcaklıkların ise pazar 11 ila 17, pazartesi 10 ila 19, salı 9 ila 20, çarşamba 10 ila 21, perşembe 10 ila 22, cuma ise 11 ila 24 derece olması bekleniyor.