Olay, saat 12.30 sıralarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde meydana geldi. Kimliği açıklanmayan bir belediye personeli tabancayla girdiği binada Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e makamında ateş açtı.

Güdük, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, ihbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Vücuduna üç kurşun isabet eden ve yoğun kan kaybı yaşayan Samet Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Zeydan Karalar: 'Niye böyle bir şey yaptı anlamadık'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Saldırgan, belediye çalışanı. Yardım maksadıyla işe aldığımız personelden biri. Yalvar yakar işe aldığımız biriydi. Niye böyle bir şey yaptı anlamadık. Belediye personeli olduğu için arkadaşlar üstünü aramamışlar. Samet Güdük ameliyata alındı, durumu ağır" dedi.

Saldırgan, belediyeye ait ekmek fabrikası çalışanı

Silahlı saldırıda kullandığı tabancayla birlikte yakalanan saldırganın belediyeye ait ekmek fabrikasında çalışan M. G. olduğu öğrenildi.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır.

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır.

Belediyeye göre 'alacak-verecek meselesi' olma ihtimali zayıf

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'e silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olup, yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi.

Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük'e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük'ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığını, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğunu, onu tanıyan herkes bilir.

Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimali, sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü.

Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır.

Saldırgan daha önce havaya ateş ettiği anları sosyal medyada paylaşmış

M.G., ilk ifadesinde, "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum" dedi.

Öte yandan M.G.'nin, daha önce tabanca ile havaya ateş ettiği anları sosyal medya hesabında paylaştığı ortaya çıktı.

Özel Kalem Müdürü Vekili yaşamını yitirdi

Saldırıda ağır yaralanan Özel Kalem Müdürü Vekili Samet Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Güdük'ün hastane önünde bekleyen yakınları gözyaşı döktü.