Tarihinde ilk kez yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi olan Fas, son şampiyon Fransa karşısında, 2022 Dünya Kupası yarı final maçında beklenen sürprizi gerçekleştiremedi.

Üst üste ikinci finali için sahaya çıkan Fransa ise, karşılaşmayı 2-0 kazanarak final vizesini aldı.

Hernandez 5. dakikada açılışı yaptı

Al Bayt Stadı'nda oynanan mücadelede, savunmasıyla ünlü Fas, henüz 5. dakikada yediği golle geriye düştü. Sağ kanatta gelişen hücumda Antoine Griezmann penaltı noktasına yerden bir pas gönderdi. Kylian Mbappe vuruşunu yaptı, top savunmadan döndü. Yaşanan karambol sonrasında top sol çaprazda Theo Hernandez'de kaldı. Hernandez zor bir açıdan vuruşunu yaptı ve takımını öne geçiren golü attı: 1-0.

17. dakikada savunma arkasına atılan uzun topta ceza alanına sokulan Olivier Giroud, sol çaprazdan sert vurdu, ancak top direğe çarpıp auta çıktı.

İlk yarı 1-0'lık skorla soyunma odasına giren Fas, ikinci yarıda gol için çok fazla baskı yaptı. Tehlikeli pozisyonlar da bulan Afrika ekibi aradığı golü bir türlü bulamadı.

Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, Marcus Thuram ve Muani hamleleriyle Fas baskısını kırmayı başardı.

Kolo-Muani oyuna girer girmez farkı 2'ye çıkardı

Fransa'yı rahatlatan gol 79. dakikada geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Kylian Mbappe çalımlarla rakiplerini geçti ve şutunu attı. Savunmaya çarpan top arka direkte Randal Kolo-Muani'nin önünde kaldı. Kolo-Muani vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti: 2-0.

Bu golle Fas'ın umutları tamamen kırıldı. Maçı 2-0 kazanan Fransa ikinci finalist olurken, Dünya Kupası'nı ikinci kez kazanma şansı elde etti.

17 Aralık Cumartesi günü Fas ile Hırvatistan üçüncülük maçına çıkacak.

18 Aralık Pazar günü ise, TSİ 18.00'de oynanacak Arjantin-Fransa finalinde kupa sahibini bulacak.