1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için saat 11.00'den itibaren Maltepe Etkinlik Alanı'na akın etmeye başlayan çeşitli siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve taraftar grupları kilometrelerce uzunlukta kortej oluşturdu.

Kortej boyunca slogan atıp şarkılar söyleyen kalabalık renkli görüntüler oluşturdu.

Gazeteci Özlem Gürses ve oyuncu Bülent Parlak'ın sunumu ile başlayan 1 Mayıs programında Bandista grubunun ardından sahneye Ruhi Su Dostlar Korosu çıktı. Korodakilerin ellerinde "Gezi Onurumuzdur" dövizleri vardı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "Bu düzeni birlikte değiştireceğiz"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Hayatta kalmak için, bu düzeni değiştirmek için hep birlikte mücadele veriyoruz. Bu meydanda zamlara 'hayır' diyenler var, açlık sınırının altına gerileyen asgari ücretin artırılması için mücadele verenler var. Bu meydanda her türlü eşitsiziliğe karşı eşitlik talebiyle mücadele eden, artan şiddete rağmen bir gece yarısı çıkarılan kararnameyle çıkılan İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan kadınlar var.

Bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Başka bir düzen, ayakların baş olmasıdır. Devlet, tek adamın değil, üretenlerin yönetmesidir. Başka bir düzen, Emeğin Türkiye'sidir.

TTB Başkanı Fincancı: "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı da, Maltepe'de emekçilere seslendi.

"Merak etmeyin hiçbir yere gitmiyoruz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyen Fincancı, şöyle konuştu:

İşçi sınıfının birlik ve dayanışma gününde, bu mücadelenin de diğer mücadeleler gibi birlikte kazanılabileceğini bilenlerdeniz. Biz hekimlerin örgütlü sesi birlik olarak mücadele ederken aylardır alanlarda 'Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin' dedik. Toplumda sağlıksızlık üreten ne varsa ona karşı mücadelemiz.

Müzik dinletisinin ardından Maltepe'deki miting sona erdi.