Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Armutçuk Müessesi'nde göçük meydana geldi.

İddiaya göre maden ocağındaki göçük, işçilerin çalıştığı sırada meydana geldi.

Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı.

AFAD: 'Gelişmeleri takip ediyoruz'

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13.45 sıralarında Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz ifadeleri kullanıldı.

Zonguldak Valisi: 'Kurtarma çalışmaları tamamlandı'

Olayla ilgili TRT Haber’e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" dedi.

Göçük haberini alan madenci yakınları da Armutçuk Müessesi'ne akın etti. Ekiplerin müdahalesiyle göçük altından çıkarılan 4 kişiden 1'i hayatını kaybetti.

Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım’ın ailesine taziyede bulundu.

Hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayda 4 işçinin göçük altında kalarak, 3 kişinin yaşanan panik sırasında yaralandığını bildirdi.

Vali Hacıbektaşoğlu, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

4 işçimiz göçük altında kaldı. 3 işçi de maden bölgesinde yaralandı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi, hastanelere ulaştı. İlk müdahaleleri yapıldı. Diğer kardeşimizin de şuuru açık. 1 yaralı da Zonguldak'ta, onun da durumu iyi.

Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 arkadaşımız var. O panikle parmağında kırık olan var. Başında kaşında yarık olan var. Hastanede ayakta tedavileri yapıldı. 4 kişi göçük altında kalarak, diğer 3 kişi de panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, vardiyada çalışan işçilerimizi tahliye etti.

Şu anda olayın neden olduğuyla alakalı herhangi bir ihmal olup olmadığı inceleniyor. Savcı soruşturmasını yapacak. Başımız sağ olsun. Şehit kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah rahmet eylesin, Allah sabırlar versin. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun.

Bakan Koca: '1 kişi hayatını kaybetti, 6 yaralımız var'

Göçükle ilgili son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 1 kişinin hayatını kaybettiğini 6 kişinin ise yaralı olarak hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük.

Bakan Koca, daha sonra yaptığı paylaşımda, göçük olayında yaralanan 6 kişiden 3'ünün taburcu edildiğini, diğer 3 yaralının ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan işletmede göçük yaşanmayan bölgelerde maden faaliyetleri gece vardiyasıyla devam ediyor.